Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВБългарската ваксина се различава от останалите

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВБългарската ваксина се различава от останалите
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Към българската ваксина държавата ни не проявява интерес

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Българската ваксина се разграничава от останалите по това, че са открити такива съставни елементи по вирусната обвивка, които не се трансформират във времето. Ние насочваме тези компаненнти към клетките, които осъществят имунния отговор, което прави допустимо имунизацията с пъти по-малко количество, в сравнение с при общоприетите имунизации. Ние сме създали имунизацията, показали сме я, оттук-нататък би трябвало да дойдат хората, които желаят да я създават, които и правят клинични изследвания. Тестването върху мишки завърши. 

Това разяснява в ефира на бТВ проф. Андрей Чорбанов от Българска академия на науките. 

Не мога да кажа по кое време ще се вършат изпитвания върху хора. Но тряба да кажа, че досега с непознатите ваксини страните бяха тези, които поддържаха директно производителите на имунизациите. Всички съществени ваксини бяха подкрепени от страните, тъй като те точно заплатиха на фирмите-производители огромна част от средствата за клиничните тествания, изясни професорът. 

Към момента страната България не демонстрация интерес. За година и половина единствено една държавна институция е показала интерес към нашите изследвания и това беше президентството преди към година, добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР